Kā pareizi mazgāt flīžu, cietkoka un lamināta grīdu

Mazgāšana ir viens no visizplatītākajiem grīdu tīrīšanas veidiem, un, ja runa ir par izteikti netīrām vietām, piemēram, virtuvi un vannas istabu, tad jāzina pareizi grīdas tīrīšanas principi. Zinot pareizo veidu, kā iztīrīt dažāda veida grīdas, jūs izvairīsieties no problēmām, kā arī novērsīsiet bojājumu rašanos uz grīdas.

Flīžu grīdas jāmazgā ar zamšādas lupatu, izmantojot maigu mazgāšanas līdzekļa šķīdumu. Tādā veidā nepaliks uz flīzēm pleķi un pašas flīzes netiks bojātas. Ja flīzes ir izgatavotas no dabīga akmens, piemēram, marmora vai granīta, izvairieties no tīrīšanas līdzekļiem ar skābēm, piemēram, etiķi vai citronskābi, kas var izraisīt bedru veidošanos.

Cietkoka grīdas var mazgāt ar parastu mīksta materiāla mazgāšanas slotu, bet noteikti jāizmanto koka grīdas tīrīšanas līdzekli, kas atšķaidīts saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Pirms mazgāšanas cietkoka grīdas noteikti ir jāizslauka vai jāizsūc ar putekļu sūcēju, jo tieši uz šī materiāla grīdas seguma var pielipt visvairāk putekļu.

Lasi arī: 7 neparasti vīna izmantošanas veidi saimniecībā! Tavi logi tagad vienkārši mirdzēs, bet raža būs izcila!

Lamināta grīdas drīkst tīrīt tikai sausā veidā vai ar viegli samitrinātu lupatu. Nekādā gadījumā netīriet lamināta grīdas segumu ar slapju lupatu, jo pārmērīga ūdens iedarbība var izraisīt pietūkumu, burbuļošanu un deformāciju, kā arī izvairieties no abrazīviem tīrīšanas līdzekļiem, kas var izraisīt skrāpējumus. Tāpēc vislabāk tīrīt lamināta grīdas ar parastu siltu ūdeni.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment